Rock Chisel ! Jalan-Jalan Cari Makan: Mee Udang Pakar Paroi | rock chisel

Saturday, July 2, 2016

Jalan-Jalan Cari Makan: Mee Udang Pakar Paroi

Kelmarin, aku plan nak pergi ke IOI Mall Putrajaya. Teman kawan aku pergi shopping barang sehelai dua baju raya. Kawan aku punya semangat nak shopping raya, pukul 2 petang dah call suh aku standby. Last2 gerak lambat sebab petang tu aku kena jumpe supervisor aku bincang pasal masalah negara. Lepas dah setel semua benda baru aku gerak. Dalam pukul 6 baru gerak. Nak pergi shopping benda kalau gerak pun pukul 6 petang? Sampai sana kurang2 mahu makan 20 minit kalau jalan tak jem. Kalau jem? Mahu lepas buka baru sampai. Kalau nasib tak baik, masa orang pergi tawareh kang baru sampai =p. 

Masa kat tol, sekali tengok mak aiii banyak giler kereta. Aku yang guna touch n go pun amik masa lah nak pergi touch. Ape benda lah orang Malaysia ni, guna touch n go pun lambat. Aku syak diorang ni semua, masa nak touch tu lah baru terkedek2 nak cari kad kat mana.Tak pun tak berapa yakin dengan baki kad touch n go diorang

"eh ada lagi ke tak baki kad touch n go aku?". Lebih kurang macam ni la dialog kat dalam hati.

Bila fikir2 balik dengan keadaan kereta yang banyak macam ni, maka plan pun harus ditukar. Destinasi yang difikirkan sesuai adalah Palm Mall Seremban!

Palm Mall Seremban dipilih kerana difikirkan agak kurang jem.

Disebabkan kuar dari tol dah pukul 6.15pm, jadi terus bincang kat mana nak pergi buka puasa. Masa tu memang dah tak terfikir nak buka kat mana. Aku ingat nak berbuka dengan air je lepas  pergi shopping baru pergi makan kaw2.

Tapi masalahnya nak berbuka kat mana? Aku agak kurang familiar dengan tanah jajahan Seremban ni.

Fikir punya fikir, sekali aku teringat satu tempat ni dekat area Paroi ada kedai mee udang. Dulu masa dating dengan Cik Awek aku pernah makan kat sini. Memang sedap lah dia punya mee udang. Setakat ni aku rasa memang win. Lalu aku mencadangkan kat kawan aku pergi buka kat sini. Diorang pun ok je.

************

 
Mee Udang PAKAR Paroi Kak Zati

Taraa...mempersembahkan kedai makan mee udang pakar Paroi.

Orang2 nismilan aku rasa tahu kot tempat ni kat mana. Bagi orang luar nismilan, jangan risau. Hari ni Abang Gaara akan tunjukkan jalan macam mana nak pergi ke kedai ni =p.

Kedai mee udang ni terletak kat Pasar Komuniti dan Karavan (PAKAR) Paroi. Dekat area Paroi. Jalan nak menghala ke Kuala Pilah. Masa perjalanan lebih kurang 15 minit dari pusat bandar Seremban. Boleh dikatakan kedai ni dekat jugaklah dengan Stadium Paroi. 

Tempat dia open air food court. Kalau korang nak rasa rileks, tanpa gangguan orang ramai korang boleh pergi makan kat sini pekena mee udang. Aku suggest kalau nak dating pergi sini je senang. Takde lah nanti kantoi dengan orang kampung. Kah3.

Kat sini bukan mee udang je yang ada. Tapi macam2 makanan ada. Kalau tak silap western food pun ada kot sebab dia banyak kedai. 

Berbalik kepada mee udang ni. Harga dia sangat berpatutan. RM10 untuk set biasa. RM18 kalau korang nak udang banyak. Tapi yang RM10 pun dah cukup padu bro. Lepas tu korang boleh pilih nak mee kuning atau mee kueh tiaw. Memang terbaik mee udang ni. Dia punya kuah perghhh memang paling champion. Kalau takde orang haritu dah lama aku amik straw sedut kuah dia. Dah la udang dia besar. Memang puas hati makan. 

Sorry banyak2 sebab tak upload gambar mee udang tu macam mana sebab aku tak suka amik gambar makanan.

Korang boleh usha fb kedai ni kat sini ------> MEE UDANG PAKAR PAROI-KAK ZATI

Kalau Anda Suka Entry Ini Like, Share dan Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen